Tuesday, 24 April 2012

AQEEL, EKZEMA DAN USAHA MENCARI PENAWAR

Ni nak share gambar kesengsaraan Aqeel lagi.

Gambar ni di ambik pada 9/12/2011


Itu dapat sebab die garu time tido..dalam aku dok pegang tangan dia..sejurus aku terlelap..sedar-sedar jer cadar dah basah dengan darah...tengah-tengah malam aku meraung cam pompuan meroyan..dengan mak-mak aku sekali meroyan secara berjemaah

Masa nilah ada orang introduce dengan benda ni

sembur kat affected areas..sepatutnya diminum jugak..tetapi memandangkan aqeel ni kecik lagi..aku tak berani nak bagi makan sebarangan..air laut ni..walaupun tak masin sangat..tapi risau jugak kang effect kat buah pinggang dia. Ni gambar yang diambil pada 11/12/2011
nampak kan bezanya..tapi tu lah si aqeel ni..tak sempat elok kat sini..dah dirabakkan kat tempat lain. Bila aku tengok keberkesanannya, terus aku masuk jadi ahli. Mahal wooo benda nih..kalau harga ahli RM260 rasenya..kalau bukan ahli RM300++.  Selain air laut dalam kaca ni, aku selalu bagi Aqeel makan (aku pun makan jugak) spirulina. Walaupun pada pendapat lidah dan tekak aku spirulina ni tak sedap..tapi Aqeel sangat sukakannya lah hai....

Owhh..btw, ini bukan tujuan promosi yer..aku bukan nk jual benda-benda ni..sekadar berkongsi sahajalah. Cuma , kalau ada apa-apa nak tanya, bolehla tinggalkan komen. Ataupun ada yang nak mencuba dan nak guna harga ahli, silalah bagitahu. Boleh jer guna nombor ahli ai. Guna nombor jerla..tp kena pegi beli sendiri..mak cik tak rajin nak menjual-jual nih..boleh gitteww?

Selain daripada yang atas-atas ni..aku ada jugak guna krim, Aquaos Cream untuk moisturizing dan Atopiclair untuk kurangkan gatal. Air ibu gamat pun...oh ye..air ibu gamat ni pun cepat sembuhkan luka (akibat digaru)..cuma bau dia kurang mariii sikit..murah..baru 5 hinggit! Malas nak upload gambar..penat guna broadband digi nih..

untuk dapatkan more info tentang elken kington dan spirulina, boleh layari laman webnya di situ http://www.elken.com.my/

laman web pasal air ibu gamat, aku tak tahu..sooryyy..hehehhehe

6 Pings!!:

Blog Diva said...

masyaAllah era...simpati aku kat aqeel. berat mata memandang, berat lagi bahu dia yang kecik tu nak memikul... kalu org tua pun seksa... pakar kulit mu cakap apa?

Cikgu Era said...

kan? specialist kata benda tu mmg akan on off..dia akan baik sendiri..cuma nok pastikan allergy tu under control. bila baby ni sebab dia dok reti tahan diri drpd garu..aku pun kadang-kadang dok sedor garu..tetiba bdaroh jer..

Miki Prune Extract said...

As salam..sy nisa.sy kwn nik teh.dia yg suh kami2 tgk blog ni.juz nk share wv u 1 supplement nama miki prune.xtau u hv heard bout it or not.btw im sure u tau asal usul eczema kan..its inflammatory proces.this prune,dia ada antioxidant phenolic yg bertindak as antiinflamatory.ada membe sy mkn utk eczema,asthma n resdung.alhamdulillah better tp ye la.sume kuasa Allah jgk.u can visit my blog http://pruneextractmiki.blogspot.com for further info k.ada email sy if ada inquiry n all.kita berusaha,Allah tentukan.insyaAllah.

Miki Prune Extract said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

sis kt mana nk dapatkan krim atopiclair eah..sy tnya kt watson xada..ok ke krim tu

Kidbux said...

Good sharing, when talk about essential nutrients, we also talk about spirulina, an algae that is touted as a superfood rich in phytonutrients. Spirulina is lauded by the World Health Organization (WHO) as "Best Healthcare Product of the 21st Century". Elken Spirulina is not a medicine but a super nutritious health food. Therefore, it will not cause any harm if taken in large doses or taken together with other medication. For detail visit:
http://kidbuxblog.com/benefits-of-elken-spirulina/