Friday, 16 May 2008

a fren n a hoola hoop!


video

hahahahahhaa...berusahalah! kalaulah die tahu vid ni aku letak kat sini....
MAMPUSSSSSSSSSSSS!!! tp aku tak suke kedekut! sharing is loving kan?

isi penting!

aku kurus keding...
bukan aku tak bersyukur bila aku boleh makan banyak tp badan tak naik..
tp kalau boleh, aku tak mau la keding camni.. sedang cube tambah isi..

semalam aku rasa cincin aku ketat..aku senyum..
hehehehhe.. mungkin aku dah berjaya tambah isi..
tp takkan tambah isi kat jari jer..
aku belek jari...kebiruan...
tekan jari...adehh..sakit!
rupanya jari manis aku terseliuh masa main netball!
logik ke aku tak sedar jari sendiri terseliuh?

~aku tunjal kepala sendiri~

perkara pelik

sejak start belajar balik kat IPPM ni aku kena dok umah sewa..
sebelum ni aku dok umah sewa(baca: bilik) satu ah so nih..dah la bilik besar jamban..rm300 sebilik diketuknyer kitorang!cube imagine...korg letak single matress tu tiga rapat2...dah penuh satu bilik..dan aku mmg duduk bertiga kat dalam bilik tuh..masa tuh terdesak giler..bantai le yg mana ada..

pastu ada sekali ah so tu dtg kutip bil air..aku ckp kat die, mtk turunkan sewa, aku kata die tak nak turunkan aku blah...nyata die degil..aku pun blah bodoh jer! tp aku yakin tindakan aku adalah bijak!

so berpindahla aku ke satu rumah lain.flat 3 bilik..rm500 satu rumah..dok berenam..ok laaa...2 org sebilik..

tp sejak start dok sini, apa yg aku perasan tiap2 kali azan, belakang rumah tu mesti ada bunyi anjing yg sayuuuuuuuuuuuuu amat....tak pernah gagal berbunyi setiap kali azan..sampai boleh kuar ayat "dah azan ker?" "belum lagi...anjing tu senyap jer" (sila baca dengan faham..sebab bila salah faham, ayat tu memberi fahaman lain!!!!)..

kadang2 ngeri gak sebenarnya....tp wat tak paham jer laaa..
pastu tadi aku ke sini...ada jugak disebut pasal benda nih..ingatkan kat tempat aku je...angker plak kurasakan!

Friday, 2 May 2008

sedikit tenang..

huisssshhh..sedar tak sedar dah bulan Mei...
tak sampai sebulan lg aku akan menderma dara......woooooooooooohuhaahhhaaa...
aku rs aku dah sedikit tenang sekarang..
aku nk kurangkan fikir benda² yang tak perlu...
tumpukan pada benda penting seperti....ermmmm...aku rahsiekan itu dulu..wuahahahahha..
nanti ada anak dara tak ckp umur bace...nguehehehehhe..

ape² pun aku ada benda nk share sempena tiba bulan 5...khusus buat mereka yg ala-ala keadaan nk kawen cam aku..

1) belajar percaya pd partner...sbg partner plak..pastikan diri sendiri..adakah wajar diri dipercayai..sendiri setia..sendiri mau ingat..ingat Era..PERCAYA!!! BELAJAR PERCAYA..!!
2) elakkan berkawan rapat dengan opposite sex..kalau selama ini mmg rapat pun..kurang² kan laaa...jauhkan diri..status kita sudah berbeza..dekat boleh..rapat jangan!
3) belajar jaga mulut...kalau selama ni laser jer..kurg2kanla kalau dengan partner tuh..
4) jgn ungkit mengungkit....pedih woooo..tak suke diungkit? jd jgn suke mengungkit...
5) belajar berkongsi...kalau selama ni duitku..duitku..duitmu bak sini sikit..belajar2laa berkongsi..jgn ingat kongsi katil jer...
6) bagi sedikit ruang privasi pada partner....(aku kena wat nih)

" Ya Allah Ya Tuhanku...permudahkanlah urusan perkahwinanku..jauhkanlah aku dari rasa berbolak-balik pada ketentuanMu..tetapkanlah hati hambaMu ini..aku bermohon padamu Ya Allah..jauhkan kami dari godaan syaitan yang Engkau laknati..kurniakan kami zuriat-zuriat yang akan berjihad ke jalanMu, Ya Allah...Amin...Amin..Amin..Ya Rabbal 'Alamin"